Kuk kuk - vi er her stadig!

Vi har været i vinterhi - siden maj måned. Vi ved det godt. Babyer, studier og fuldtidsjob har en absolut ineffektiv virkning på bloggen, kan vi bare konstatere. Men vi er her altså stadig - også på instagram, selvom det også har været lidt begrænset på det sidste. Det betyder nu ikke, at vi har sendt hæklenålene på orlov. Tværtimod. Så NU synes vi, det var på tide at vise lidt frem af de ting og sager, vi har gået og nørklet med det sidste år.
Og så kan vi i øvrigt "afsløre", at der (forhåbentlig) snart kommer en ny opskrift også på et nyt, lille krammedyr.

De bedste hilsner, glædelig bagjul og godt nytår fra Rosa og Isabella!


Hængekøje til bamser, tøjdyr og alt det andet hæklede gear, vi har udstyret vores unger med.
Opskriften er ikke nedskrevet, men det er relativt nemt: Start med at slå 4-5 lm op og saml dem med 1 km til en ring. Lav *3 lm, 1 stm* to gange i ringen, så du nu har 2 'huller'. Fortsæt med at lave rækker på den måde, så der bliver ét ekstra 'hul' på hver række, indtil køjen er stor nok.
Tip! Hængekøjen er desværre allerede afgået ved døden - dels fordi, Anna har absurd mange bamser (og de vejer sgu!), dels fordi jeg kun har hæklet på enkelttråd af det tynde bomuldsgarn (på nål 4). Derfor vil jeg klart anbefale at bruge noget tykkere garn, hvis køjen skal være stor og holdbar.

Dyretrofæerne er nogle af de hidtil største projekter, vi har kastet os ud i, men damn, det er besværet er, for de er så flotte! Derudover er opskrifterne fra Vanessa Mooncie så udførligt beskrevet og illustreret, at man aldrig helt tabet modet.
Opskrifter på både hjort og vædder - og en række andre dyr - findes i bogen "Animal Heads", som kan købes for 199,-. Mooncie bruger primært akrylblandingerne, men både hjorten og vædderen her er lavet på rent bomuldsgarn.
Tip! Husk, husk, husk, at Mooncie bruger de britiske forkortelser, dvs. når hun skriver 'dc', så mener hun ikke en stangmaske, men en fastmaske!Pokémons i alle afskygninger! Pokémon GO gav de søde kræ en revival, som vi ikke har kunnet ignorere, og flere af familiens børn er blevet begavet med kreationer af nogle af de mest populære pokémons.
Opskrifter er ikke skrevet ned, men der findes tonsvis af inspiration på nettet - se fx bare HER. Derudover har vi også selv en opskrift på Pikachu-rangle liggende.

Bamsemusen - sovedyret, som egentlig skulle være en mus, men som vistnok mest ligner en bamse. Sød er den da i hvert fald.
Opskriften er ikke skrevet ned, men er lavet løst efter vores egen sovekanin. Dvs. selve hoved, krop, arme og ben er fuldstændig magen til kaninen. Ørerne er faktisk det eneste, der adskiller sig, og så er der naturligvis det lille skørt, som er hæklet på efterfølgende og består af stangmasker.


Lalylala-dukkerne, som ingen kan stå for! Og så findes de i så mange forskellige, skønne udgaver!
Opskrifterne finder du lige HER - nogle af dem er gratis, andre koster knaster. Men priserne er mere end rimelige, synes vi!Stoffer-bamse fra tegneserien Steen og Stoffer
Opskriften finder du ganske kvit og frit lige HER

Barnevognskæde med hvaler - fordi vi bare ikke kan få nok af de søde havdyr, som efterhånden er blevet obligatorisk barselsgave.
Opskriften på kæden finder du lige HER på vores blog - og husk, at der også er en opskrift på uro med de søde hvaldyr.


Princess Leia-rangle 
Opskriften er desværre ikke blevet nedskrevet, men den er lavet efter samme princip som Pikachu-ranglen