Boblet babytæppe

Sidste år købte jeg en masse lækker naturuld til at lave den vamsede ewok-hue til Rasmus - faktisk så meget, at jeg har haft en del rester liggende siden, som jeg ikke har kunnet finde et projekt til. 

Nu er resterne så - med køb af lidt ekstra naturuld i en anden farve - blevet til et dejligt, uldent babytæppe lavet efter inspiration af Iben Ericas opskrift.

Billederne yder ikke de dejlige, varme farver meget retfærdighed - især den brune farve er svær at se, mens den flotte karrygule kommer lidt mere til sin ret. Måske kommer der nogle lidt bedre billeder på bloggen med tiden ;-) 

Mønstret kan man dog fint se - er helt vild med det!


Da garnet er væsentligt tykkere end hverdagsulden, er der dog lidt justeringer i opskriften, som I kan se herunder.

Først og fremmest har jeg brugt nål 8 (og er du vimmer, så går det altså hurtigt!)

Slå 55 lm op
1) 2 lm (som gælder for en stm), spring 1 lm over, 54 stm (dvs. i alt 55 stm; alle rækker startes med 2 lm, som gælder for 1 stm - du kan med fordel se Ibens vejledning til lige kanter)
2) På hver anden række laves bobler med 7 stm mellem hver bobbel - husk at forskyde dem, så hver anden bobbelrække sidder i 'mellemrummene' på forrige bobbelrække

Boblerne har jeg også lavet lidt mindre end Ibens: *Slå garnet om nålen, gå ned i masken, træk løkken med op og hiv igennem 2 løkker* x 4. Du har nu 5 løkker om nålen; slå om og hiv gennem alle 5 løkker.
Dvs. én bobbel består faktisk af 4 halve stangmasker (ikke at forveksle med almindelige halvstangmasker), som til sidst samles til én.

/Isabella.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar