Opskrift på hæklet mistelten (DIY)
Der er mange fine versioner af misteltene derude i blogland såvel som på Instagram. På opfordring får I her en opskrift på vores version med en opfordring om, at I må finde tålmodigheden frem, hvis I kaster jer ud i det - der er altså mange ender at hæfte ;)

Du skal bruge
- ståltråd (jeg har købt en rulle i Søstrene grene til ca. 9 kr.)
- ca. en halv nøgle grønt garn - 8/4 bomuld
- sølvgarn og evt. rest hvid til bær
- rødt silkebånd
- hæklenål #2,5
- nål og saks

Forkortelser
- dstm= dobbeltstangmasker
- fm= fastmasker
- hstm= halvstangmasker
- lm= luftmasker
- stm = stangmasker

Grene (ca. 14 stk.)
fæstn garnet på ståltråden (jeg har lavet en lykke, som jeg har sat rundt om ståltråden og strammet til). Lad min. 5 cm. ståltråd være, og pas på at dine masker ikke glider af ståltråden.

Fastmaskerne laves rundt om ståltråden således: Gå under ståltråden og hent garnet, slå over og træk igennem.

Lav grene af forskellige længder - jeg har lavet mine imellem 55 fm – 70 fm.

(TIP: Efter du har hæklet ca. 5 cm kan du lade garnet glide lidt længere ned, så der er ca. 2 cm. ståltråd, som du så bøjer skarpt henover det hæklede arbejde. Når du senere skal til at hæfte ender, kan du med fordel sy hen over ståltråden og på den måde skjule den.)

Blade (ca. 25 stk.)
Slå 11 lm op, vend med 1 lm
2 fm, 3 hstm, 3 stm, 2 dstm, 3 dstm i sidste m. Forsæt på den anden side således: 3 dsgm, 2 dstm, 3 stm, 3 hstm, 2 fm.

Montering
Hæft alle ender og sy bladene på grenene - tre på nogle, 1 på nogle og to på de fleste af dem. Jeg har på en enkelt gren lavet 4 blade - det kan man jo lege lidt med.

Til slut samles grenene, mens både grene og blade 'formes' som ønsket. Jeg har gjort det at jeg har viklet grenene lidt om hinanden oppe i toppen - prøv dig frem, de er lette at forme, som du ønsker. Bind en rød sløjfe om samlingen og voila - et styk mistelten, du kan tage frem hver jul og nyde igen og igen...Idé til bær
Jeg har ikke fået sat bær på min endnu, men jeg har lavet et enkelt lille bær, som forhåbentlig bliver til flere, og som ønskeligt bliver sat på en dag :)
med hvid, nål #2,5
1) 6 fm i MR
2) *2 fm sm* 4 gange og luk

Evt., hvis man ønsker dem lidt større, kan man lave et par omgange à 6 fm.

Corchet away
// Rosa

P.s.: Husk at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har hæklet ud fra vores opskrifter.

1 kommentar: