Opskrift på barnevognstæppe som én stor bedstemorfirkant (DIY)

Du skal bruge
- 360 g. bomuldsgarn, svarende til 7-8 nøgler (det tynde 8/4 - jeg har brugt det fra Søstrene Grene)
- nål og saks
- hæklenål #3,5Forkortelser
fm = fastmaske
km = kantmaske/kædemaske
stm = stangmaske

Det smarte ved at lave et kvadratisk tæppe som dette er, at du kan fortsætte, til du er tilfreds med størrelsen. Jeg har lavet 50 omgange, og mit tæppe måler 74 cm. i både bredde og længde.

Opskrift
Jeg har brugt Mette fra Farmorfabrikkens skønne opskrift på bedstemorfirkant. Opskriften finder du lige her, hvor Mette, step by step, guider dig gennem systemet i bedstemorfikanter. Jeg har brugt 3 forskellige farver og lavet to rækker af hver farve. Alt i alt har jeg lavet 50 antal omgange (25 gange 2 rækker).


Kant
Jeg har valgt at afslutte arbejdet med to hvide omgange, hvorefter jeg lavede denne muslingekant:
Start ikke i hjørnet, heller ikke i hullet lige før, men i hullet før det og fæstn garnet og lav 1 fm i hullet. Lav 5 stgm i næste hul, i hjørnehullet samt i det efterfølgende hul. Herefter laver du skiftevis *1 fm i det næste hul, 5 stgm i næste* Fortsæt indtil du rammer næste hjørne, hvor du på samme måde laver 5 stgm i både hjørnet og de to omkringliggende huller. Fortsæt på denne måde til omgangen er slut, og fæstn garnet med 1 km i din første fm.

Crochet away!!

//Rosa
Vi glæder os allerede - kommer du?

Vi synes det var så smadderhyggeligt at få sat ansigt på så mange kreative bloggere og instagrammere til Roc'n'roll Hausfraus strikkebio, så nu har vi selv fundet på en anledning til at kunne komme til det igen:
Formålet med dette lille event er som sagt at få sat ansigt på hinanden, lære hinanden at kende, sludre og selvfølgelig at nørkle løs i godt selskab i de hyggelige omgivelser på Den Lille Gule Kaffebar på Mikkel Bryggers Gade.

Entréprisen er 50 kr., hvilket inkluderer en valgfri drik fra menukortet, et gedigent stykke kage samt en lille goodiebag. Derudover kan I under arrangementet købe alle slags drikke for kun 25,-/stk. Betaling sker på dagen, når I ankommer på caféen - cash eller card, det hele du'r :-)


Der er 15 ledige pladser efter først-til-mølle-princippet

Tilmelding sker via email: [email protected]

Vi glæder os til at høre fra jer!