Opskrift på hæklet Tree Fu Tom bælte (DIY)Isak havde fødselsdag forleden og udover lidt købte gaver, skulle han da også have en lille hjemmelavet fra moar (jeg kunne ikke lade være). Isak er glad for at se Tree Fu Tom på Ramasjang og hjælper flittigt til med at 'danse verdensmagien i gang'. Derfor måtte han jo bare have et bælte magen til Toms. Jeg gik i gang i goood tid, men ligesom Isabella (og sikkert mange af jer derude) har hang til at gøre - lod jeg det halvfærdige arbejdet ligge, alt imens jeg gik og tænkte: "årh, den gave er jeg jo næsten færdig med". Og når man så tager arbejdet frem igen, opdager man, at det alligevel lige tager lidt tid... hovsa.

Det bliver Isaks fødselsdag, og jeg har selvfølgelig glemt alt om at printe et billede af Tree Fu Tom, hvorfor jeg også godt forstår Isaks spørgende blik, da han åbner gaven. Jeg udbryder: "Wow, nu har du et bælte magen til Tom fra Tree Fu Tom" ... Isak kigger først på mig, dernæst over på den bog, han lige har fået og siger: "Mor, Læsh bog..." "Pokkers" tænker jeg og ærgrer mig en smule over, at jeg sad og bøvlede med det aftenen før (og missende en hel times søvn der)...

Nogle dage senere, i dag, ser vi Ramasjang og endelig kommer et afsnit af yndlingsserien. Vi finder bæltet frem, og sikken stolt lille 2-årig herlighed, der hoppede rundt på gulvet resten af dagen - med bæltet klistret til hoften. 

Det var nu meget godt, at jeg fik lavet det færdigt alligevel...

Har du selv en lille Tree Fu Tom-fan derhjemme, kan du forsøge dig med denne opskrift. Dele af den er nedskrevet efterfølgende, så giv endelig et pip, hvis der er noget, der ikke stemmer. Men her kommer den...

Du skal bruge
  • bomuld (enten med dobbelt tråd af 8/4 (fx fra Søstrene Grene) eller med enkelttråd af det tykke bomuld, 8/8 i følgende farver: Brun samt små rester af grå, gul og orange
  • nål
  • en lille smule pladevat/bamse- eller fyldevat
Forkortelser
  • fm= fastmaske
  • lm= luftmaske
  • stgm= stangmske
Selve bæltet (med brun)
Slå 2 lm op, vend med 1 lm,
Rk. 1. fortsæt  til arbejdet måler ca. 20 cm. således: 2 fm, vend med 1 lm
Rk. 2. 2 fm slå 4 lm op
Rk. 3. lav 1 km i hver af de 3 lm (den 4. var en vendemaske), 1 fm i hver af de to m og slå 3 lm op og vend med 2 lm
Rk. 4. begynd i 3. lm, lav 8 stgm, vend med 2 lm
Rk. 5: Du skal nu fortsætte således, indtil bæltet har den ønskede længde: 8 stgm, vend med 2 lm
Den tykke del af bæltet skal være ca. 5 cm. kortere end barnets omkreds, hvor bæltet skal sidde.

Når den tykke del har den ønskede længde, laves 3 km i de første 3 m, 2 fm og stop her og vend med 1 lm
Fortsæt ved at lave 2 fm på hver rk. og vend med 1 lm indtil din anden strop også måler ca. 20 cm.

Knappen (med gul)
1. 6 fm i MR
2. 2 fm i hver m (12)
3. *1 fm, 2 i næste* 6 gange (18)
4. *2 fm, 2 i næste* 6 gange (24)
5. *3 fm, 2 i næste* 6 gange (30)
6-7. 30 fm, klip af og hæft

Knappen (med grå)
1. 6 fm i MR
2. 2 fm i hver m (12)
3. *1 fm, 2 i næste* 6 gange (18)
4. *2 fm, 2 i næste* 6 gange (24)
5. *3 fm, 2 i næste* 6 gange (30)
6-8 30 fm

Sy den gule del på den grå, men stop når der er ca. 5 cm. hul tilbage og stop knappen med pladevat/bamsevat - sy hullet til og sy knappen midt på bæltet.

Lommer (orange) 2 stk.
Slå 10 lm op, vend med 1 lm
Rk. 1-22 : 10 fm, vend med 1 lm
Sikr dig, at lomen kan nå hele vejen rundt om bæltet, uden at bæltet krøller. Hvis ikke det kan, så lav et par rækker mere. Husk at skrive ned, hvor mange rækker du laver, så du kan lave lomme nr. 2 i samme størrelse.

Sy lommerne på - husk også at sæt nogle sting i selve bæltet, så lommerne ikke kører frem og tilbage.
Hæft ender og voila - en lille heldig mus er klar til at hjælpe Tom med at få gang i verdensmagien ;-)

God søndag derude. CROCHET AWAY.

//Rosa

OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den!

Et spørgsmål om prioriteringer

I den seneste tid har jeg næsten ikke haft tid til at hækle: Med studiestart på nyt fakultet og en læsebyrde af helt uoverskuelige dimensioner var jeg nødsaget til at lade garnet stå hengemt - men ej glemt - i de første uger af september. Da jeg så endelig så mit snit til at kigge op fra bøgerne og hengive mig til hæklingen, var jeg så determineret på at færdiggøre Jakobs julegave, at jeg helt glemte, at det faktisk var blevet efterår.


Kampen mellem garn og bøger ser
allerede ud til at blive et tilbage-
vendende dilemma dette efterår
Næsten færdigt Eventyrtid-makkere
sidder på garnhylden og venter på, at
de sidste af Finns lemmer er klar


Pludselig stod jeg altså i en situation, hvor jeg var i virkelig god tid med julegaverne (bevares, jeg er stadig ikke færdig - og bliver det sikkert først i sidste øjeblik), men til gengæld hver dag sendte mine børn i institution uden hverken huer, vanter eller det, der minder om ansvarlig påklædning i det temmelig kolde vejr, der har stået for døren siden sidste weekend. Hvad skete der lige? Planen var jo, at jeg skulle have hæklet verdens varmeste, flotteste vinter-gear til ungerne og i sidste ende vinde det eftertragtede trofæ som Verdens Bedste Mor. Åbenbart ikke. I stedet måtte jeg finde gamle vanter frem, købe nye sutsko og (og nu går det heldigvis fra tragisk til mindre tragisk) skynde mig at få hæklet en vinterhue til Anna. Med ewok-huen som skabelon drønede jeg i NETTO efter billigt, tilbuds-men-100%uld-garn og gik i hæklehi over weekenden, og vupti: Nu har jeg i hvert fald ét barn, som bærer præg af, at moar er både ansvarlig OG kreativ. 


Den hjemmestrikkede sweater hjælper lidt på det selvgjorte look - men
den kan jeg desværre ikke tage credit for. Det er oldemors værk :-)

Opskriften er lavet frit efter The Velvet Acorn's opskrift, som jeg fandt via
etsy - du kan se både original hue og link til opskrift HERAt de matchende vanter så nok ikke bliver færdige før til juli, fordi jeg sikkert ender med at prioritere alle mulige andre hængepartier (nævner i flæng evigheds-lappetæppet, diverse julegaver, et par MacBook-sleeves, et lille hemmeligt projekt og, nå ja, læsningen), det er en anden sag, som jeg ikke gider at spekulere mere over lige nu. Man kan jo ikke altid få det, som man havde planlagt det - og i sidste ende er det jo bare et spørgsmål om prioriteringer ;-)

/Isabella.

Zig zag barnevognstæppe

Der er sket så mange dejlige ting for min veninde hen over den seneste tid - hun er blevet gift, hun er kommet ind på den-ellers-umulige-at-komme-ind-på-drømmeuddannelse OG de bliver forældre næste måned. Derfor synes jeg, at alle hendes tætte veninder skulle samles til en god omgang fejringsbrunch, og så fik jeg jo også muligheden for at give hende den lille gave, som jeg har nørklet lidt på...
Opskriften er fundet lige her - jeg har brugt samme antal masker, men hæklet med

nål #3,5
tyndt bomuldsgarn, 8/4 (jeg har brugt det fra Søstrene grene) Jeg har brugt 240 g garn - hvad der svarer til 5 nøger. Så 3 nøgler af hver farve bør være tilstrækkeligt


Og så har jeg valgt at lave en hvid kant med 2 omg. fm - regn med 1 fm pr fm og 2 fm pr. stgm - og så 3 fm i hvert hjørne på begge omgange :)

// Rosa

UPDATE: Se hvor fint det er i brug - her som legetæppe


Jeg kan ikke huske de eksakte mål - men det er ca. 60-65 cm. gange 80-85 :)Isabella har tidligere lavet dette smukke zig-zag tæppe, som vi nu kalder bølgetæppe, da zigzag'en er noget mindre takket :) Find opskriften lige her