Fra IKEA taburet til legekøkken (DIY)

Når vi har haft besøg af mine to guldklumper, Jakob og Anna (Isabellas børn) er Isaks legekøkken stort set det eneste de leger med. Derfor har jeg længe haft lyst til at forkæle dem med noget lignende, og da jeg så fik øje på den her helt geniale DIY til, hvordan du kan forvandle en simpel IKEA skammel til et sødt og lækkert legekøkken, så var sagen afgjort: Gudmor måtte i sving.

Projektet blev dejligt billigt, for skamlen havde de allerede selv. Jeg allierede mig derfor med Isabellas kæreste og låste mig ind og stjal den, da de drog afsted på ferie til Jylland. Svigermor havde både pensler, ruller, den flotte blå træmaling og lidt mat lak liggende, så det eneste jeg skulle ud at købe var lidt sort maling. Det var dog lettere sagt end gjort, for det havde godt nok sparet mig (og min kæreste Mikkel) tid og penge, hvis jeg havde slæbt ham med på indkøb fra start. Først blev jeg prakket noget spraymaling på i Silvan, da jeg nægtede at købe en stor bøtte sort træmaling, når nu jeg kun skulle bruge en smule til de fire kogeplader. Men da vi skulle til at spraye den nu fine blå skammel, endte den sorte spraymaling selvfølgelig ud over det hele på trods af ihærdige forsøg på at dække ordentligt til. Det kan ikke siges nok: Spraymaling sviner! Fluks smuttede jeg i Røverkøb og købte hvad jeg troede var en lille bøtte sort træmaling, malede skamlen over på ny, ventede og ventede (og ventede) på, at den tørrede og begyndte at male med min nyindkøbte METALmaling. ROSA DIN PAPAND! Hvad kan jeg lære af det? LÆS DOG PÅ BØTTEN! SPØRG EN, DER BARE HAR EN MY METER FORSTAND PÅ LORTET (men til mit forsvar troede jeg, at hende i Røverkøb var kyndig på området)... NÅ, hvad gør man så? Ja, man tuder til kæresten og smutter i sommerhus og efterlader projektet til ham og svigermor ;-)

Og dét var den første rigtig gode beslutning jeg traf, for se lige hvilket fint resultat, det alligvel - trods alt - blev til.

For at fixe mine fejltagelser, måtte de først slibe toppen helt ned
Og det, der endte med at virke var faktisk at dække resten af skamlen til, spraye HELE toppen og så lægge tallerkner i kogepladernes ønskede størrelser og male blåt uden om dem...

Tilbage er bare at sige:

forbered dine projekter bedre end mig, og...

TAK SVIGERMOR
TAK MIN SKAT

OG VÆRSÅS'GO, MINE SMÅ GULDKLUMPER, JAKOB OG ANNA
Jeg præsenterer hermed: AJ's køkken:


Jeg blev godt tilfreds med resultatet, man er da ikke i tvivl om, hvad det her er, hva'?
 Som ekstra plus kan skamlen stadig bruges som skammel

DIY på køkkenet finder du her, indlæg om håndklæderne finder du her, og du kan læse om grydelapperne lige her

Som hos alle andre søskende kan det til tider skabe lidt problemer det der med at skulle dele legetøjet. Derfor har jeg lavet en side til dem hver - hver side er selvfølgelig forsynet med 1 stk. harlekinshåndklæde i børnestørrelse samt et par lækre grydelapper:
De hvide knager, der sidder på er fra Røverkøb, men da de stikker en del, fandt jeg nogle andre (og finere) knager i Tigerbutikken, som skal erstatte dem

6 kommentarer:

 1. Flot "Anna og Jakob" køkken i bedste Invita stil !

  SvarSlet
 2. Tusind tak for denne skønne ide! Havde tænkt at min søn skulle have et legekøkken, men det tager bare meget plads og så er det her altså en genial løsning!! Så fedt altså!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Og så er den jo ligefrem sød at se på :) Rigtig god sommer.

   Kærligst Rosa.

   Slet
 3. Det er virkelig en genial idé. Jeg er helt ked af, at jeg ikke har nogle at lave et til!

  SvarSlet