Køkkenudstyr i børnehøjdeBørnehåndklæder med harlekinsmønster og karklud med zigzag

Når man bor i en lille lejlighed er det jo meget rart, at bare noget af ungernes legetøj er fint at se på. En af mine store favoritter er Isaks legekøkken. Dels fordi jeg simpelthen ikke kan stå for ham, når han står og forbereder lækre måltider til sig selv og til os og dels fordi det rummer masser af muligheder for, at moderen kan tune det med diverse hæklerier ;) Indtil nu er det blevet til et par hæklede grydelapper (som du kan læse om lige her) og som så mange andre i blogland, er vi begge ret tossede med Tich Tachs skønne håndklæder. Derfor tænkte jeg også, at Isak ikke skulle snydes for lidt håndklde- og harlekinlir. Så fluks gav jeg mig i kast med harlekinshåndklæder i børnestørrelse. 

Hæklede harlekinshåndklæder

Den originale opskrift finder du her - dog med følgende ændringer i børne-versionen

1) Slå 51 lm op + 2 vendemasker

2) Fortsæt opskriften som ellers, men stop trekanterne ved en størrelse på 7 huller (i stedet for de 11)
3) Tilføj en fin kant i en 3./4. farve

Voila - så er der lækre håndklæder til legekøkkenet. Som I kan se, kunne jeg ikke stoppe igen, da først jeg kom i gang, så det blev til to sæt, som vi

kan skifte lidt imellem.


Det startede med et til køkkenet, og idéen var egentlig at lave flere til både køkken og badeværelse, men i stedet blev det til fire til legekøkkenet :-)


De fine knager finder I hos Notre Dame og garnet er som altid fra Søstrene Grene (som I kan se både her og på vores Instagram profil, er vi begge helt tossede med kombinationen af den lyse mint og den skønne karrygule, som de fører for tiden).
Hæklet karklud
Karkluden har jeg hæklet efter Søstrene Grenes opskrift, som du finder her
Jeg har slået 32 lm op (+ 3 vendemasker), og hæklet 15 rækker med samme farve (det tynde bomuldsgarn fra Søstrene Grene).UPDATE: 
Mangler du penge eller plads til et større børnekøkken, eller er du vild med hyggelige gør-det-selv-projekter, finder du her et indlæg om, hvordan du forvandler en simpel IKEA-skammel til et legekøkken, hvor håndklæderne kan hænge så fint og pynte :)
Crochet away!


2 kommentarer:

  1. Det er så fin en ide! Yay! Jeg linker lige til jer :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Og tak for en FANTASTISK opskrift!

      Slet