Opskrift på luftballons-barnevognskæde - easy version (DIY)


 Du skal bruge

  • garnrester af tyndt bomuld (8/4 – jeg har brugt det fra Søstrene Grene), en halv nøgle hvid og rest af brun samt fire forskellige farver
  • hæklenål #3,5 og #2,5
  • plade- eller bamsevat
  • nål til at hæfte med

Forkortelser

  • fm= fastmasker
  • m  = maske
  • MR = magisk ring
  • sm = sammenOpskrift
Luftballon
fyldes løbende med vat
1. MR med 6 fm
2. 2 fm i hver m = 12 m
3. *1 fm, 2 fm i næste m* 3 gange = 18 m
4-9. 18 fm
10. *2 fm sm* 9 gange = 9 m
stop det sidste vat i
11. *1 fm, 2 fm sm* 3 gange = 6 m
12. 6 fm
slut af og hæft.

Kurv
For at undgå at toppen af kurven bliver ujævn, kan du vælge at afslutte hver omgang med at lave en km i første m af næste omgang, lave 1 lm og fortsætte med at hækle rundt. I slutningen af omgangen springes km over.
1. MR med 6 fm
2. 2 fm i hver m.
3-5. 12 fm
Luk af og hæft den ene ende (den du startede med), mens du efterlader et godt stykke med den du afslutter med, da denne skal bruges til at montere kurven på luftballonen, hvilket gøres således:
Tråd nålen med den lange ende fra kurven og stik nålen ind i luftballonens åbning udefra og ind. Stik nålen i 1-2 masker længere henne (indefra og ud) og stik den i 3. maske fra den anden du stak ind i i kurven og fortsæt således, indtil kurven er fastgjort med i alt 4 tråde.

Ophæng og montering
Klip et stykke elastik svarende til målet på din barnevogn og før den ind gennem spændet og bind en tredobbeltknude, gentag i den anden side. Hvis du foretrækker at være fri for de løse ender, kan du følge denne vejledning: Elastikken brændes forsigtigt, så den ikke slipper (ligesom du vil brænde et Roskilde armbånd). Vær forsigtig, gør det udendørs og husk at have vand i nærheden.
Nu hækles der med nål# 2,5 og hvid farve fm rundt om elastikken, tilpas tæt, sådan så elastikken dækkes. Hæft ende og sy luftballonerne på med hvidt garn, og lad dem hænge i en kort snor. Husk at hæfte godt, ind gennem luftballonen, evt med et lille usynligt sting hist og her (sørg dog for ikke at stramme for meget, så ballonen bliver trukket ud af form)

Voila - et stk. smuk barnevognskæde til glæde for både dig og baby :)


CROCHET AWAY! Som altid vil vi blive lykkelige over at få lov at se med, hvis du prøver dig af med opskriften. Smid os en kommentar her, en mail (på [email protected]) eller vis dit værk frem på instagram og hashtag #garnkusserne (husk at vi kun kan se med, hvis du har åben profil).

OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den. 
Se også opskrift på en version med flotte striber her 


Se også opskrift på en hæklet uro med luftballoner lige her


Ingen kommentarer:

Send en kommentar