Projekt pimp dit legekøkken - sæt i gang! Hæklede børnegrydelapper.


Børnegrydelapper i vaffelmønster, opskriften finder du her 
Isak fik dette skønne IKEA legekøkken i julegave, og som I nok kan se, er det temmelig bart. Vi har ikke sat toppen på endnu, så det kommer helt sikkert også til at hjælpe på det. Jeg har lidt forskellige idéer til, hvordan jeg vil gøre det mere spændende, og det første er såmænd noget så simpelt som at hækle et sæt grydelapper, som skal hænge på overdelen, når den kommer på. Farvevalget var (for en gangs skyld) nemt: Støvet turkis.

Jeg har fulgt Karen Klarbæks opskrift, som du finder lige her. Undervejs mindede Isabella mig om, at jeg lige skulle tjekker Lutter Idyls ud (dem kan du se lige her). Lutter Idyl har hæklet efter samme opskrift, men foretaget enkelte ændringer. Heldigvis var jeg lige nøjagtigt nået til det punkt, hvor jeg skulle begynde farveskift, så det endte med at blive et to-farvet sæt med en fin mintgrøn og lidt gråt, der matcher legekøkkenet.


Jeg har foretaget følgende ændringer

Jeg har hæklet med tyndt bomuldsgarn fra Søstrene Grene (8/4)
Jeg har hæklet med nål #2,5
Jeg har droppet kantmaskerækken, da jeg ikke ville have, at de 'foldede'
Jeg skiftede til ny farve efter de 5 mønstre, altså på rækken, hvor udtagningerne begynder. Husk at lave farveskift på rækken inde, hvor du slår over med den ny farve.


UPDATE:
Så fik jeg lavet to par mere af de skønne grydelapper. Ligesom Lutter Idyls version, har jeg denne gang hæklet på nål #3, og jeg har lavede kanten i begge farver (lidt kringlet med farveskift, men synes virkelig, at det bliver fint)
Indlæg om harlekindshåndklæderne til legekøkkenet finder du her


// Rosa


Isak blev meget glad for sit nye køkkengrejIngen kommentarer:

Send en kommentar