Hæklede tøjdyr - en drage og en vaskeægte sømandsbjørn

Min gode veninde og vores all time favorite "spøgelsesblogger" aka "The stig" aka Anne Rose har hæklet disse to alt for søde bamser


Mød sømanden Herman og dragen EltonDragen er desværre en købeopskrift (opskriften finder du lige her, (Anne Rose har lavet den i bomuldsgarn 8/4 i stedet for akryl), men den er simpelthen så fin, at den alligevel måtte vises frem. Den er faktisk så fin, at jeg gang på gang, når jeg fik tilsendt billeder af den in the making, inderligt håbede, at den egentlig var til Isak. Men ak nej - den er allerede sendt til sin rette ejermand. Jeg skulle hilse fra hende og sige, at dragen kræver en vis finmotorik og ikke mindst tålmodighed, når de mange små dele, skal monteres, men mon ikke den er hele umagen værd?

NB! Vi er blevet gjort opmærksomme på, at drage-opskriften "is no longer available". Desværre! Vi har fundet et link til en lignende opskrift HER - ikke helt den samme, men umiddelbart det bedste alternativ.

Og så til den fine sailorbjørn: Selv om Anne Rose har fået adskillige rap over nallerne for det, har hun endnu en gang ikke skrevet opskriften ned til den skønne sømand. I stedet har hun freestylet derudad - som sædvanlig med stor, stor succes (så stor, at hun allerede har modtaget sin første bestilling på en lignende bamse, da hun flashede sine nørklerier på instagram (find hende på instagram ved at søge på "missannerose")) :)
Hvis du er en garvet hækler, er jeg sikker på, at du kan hitte ud af noget ud fra Familiejournalens grundopskrift (den finder du lige her, se også vores indlæg med tøjdyr hæklet ud fra denne opskrift, men med mange freestylede elementer lige her og her). Sammenlign billedet her med billedet på familiejournalens hjemmeside og bemærk, at bjørnen her har heldragt i striber, og at ærmerne er kortere. Den største udfordring tror jeg vil blive hatten, da det ud fra billedet ikke er helt nemt at se, hvordan denne er hæklet, men prøv jer frem - og skriv endelig ned, hvad I gør :)

Som altid, må I endelig skrive eller sende billeder her eller på [email protected] hvis I forsøger jer med bamserne. Vi linker naturligvis tilbage :)

Crochet away

//Rosa

7 kommentarer:

 1. Hold nu op, hvor er de søde, de to! Det kribler helt i hæklenålen. :)
  Hilsner fra Astrid

  SvarSlet
 2. Ja, de er nemlig bare så kære! Og hvis det kribler i nålen og kreativiteten er til det, så er Familiejournalens opskrift (se link i indlæg) virkelig en genial grundopskrift at arbejde ud fra, hvis man gerne vil designe sin egen bamse :-)

  SvarSlet
 3. mangler så lige at dragen er på dansk.....suk......

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Ja, det kan godt være lidt træls at følge opskrifter på et andet sprog. Desværre må vi - eller andre - ikke oversætte opskriften til dansk, da det netop er en købe-opskrift. Hvis du alligevel har lyst til at kaste dig ud i det, så kan vi varmt anbefale disse hækle-oversættelser - de har før hjulpet os: http://fruekelund.blogspot.dk/p/engenlskdansk-oversttelse-af.html Ellers kan du evt. forsøge dig med Google-translate, det plejer ikke at være helt tosset.
   Venligst, Isabella :-)

   Slet
 4. Neeeeeej, dragen var mit næste projekt, men nu er opskriften "no longer available", har i nogen idé om hvor man kan finde den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det' da løøøgn! Hvor er det træls. Jeg har fundet opskrift på én, der ligner lidt - øjnene er dog lidt simplere, men med lidt kreativ snilde, kan du måske finde på noget? Det her er i hvert fald mit bedste bud på et alternativ: http://www.zibbet.com/ErinsToyStore/artwork?artworkId=466997 //Isabella :-)

   Slet
  2. Årh tusind tak, det kan være jeg skal prøve den i stedet, selvom jeg godt nok synes din er en my sødere ;-)

   Slet