Mini hornugle - og DIY på vinger

Nu hvor gamacher og vest endelig er færdige og ude af verdenen, trængte jeg til et projekt, der ikke krævede det helt store hjerneaktivitet. Men hvad? Det hjalp min lille kusine mig med: Hun er pjattet med ugler! Og til september bliver hun 5 år, så hendes mor spurgte mig for nylig, om det kunne lade sig gøre at bestille en lille ugle til hende. "JOHOV! Gu'ka'detdaså!" 
...især når jeg allerede har en opskrift på en hornugle!

Første ugle - som man kan se,
betydeligt større
I foråret lavede jeg nemlig den her fine pynteugle til min bedstemors sommerhus. Meeen denne gang ville jeg jo gerne lave en lille legekammerat - og ikke bare en pyntesyg kukkeluk-ugle, så jeg så mig nødsaget til at lave et par justeringer i opskriften: tyndt bomuld (fra Søstrene Grene) i stedet for tykt, nål #2,4 i stedet for #4, færre omgange (men ca. samme antal udtagninger pr. omgang), flere indtagninger i bunden (så den sidder bedre) og udstående cartoon-øjne à la Delicious Crochet.


Sidst men ikke mindst ændrede jeg også på vingerne, som på den oprindelige ugle er en slags kappe - men det er jo ikke særligt "holde-i-hånd-venligt". Tanken var nemlig, at den skulle være lille og lige til at have med i børnehaven - i tasken eller i hånden, og da hornene ikke er er så gode at holde i (sikkert heller ikke behageligt for uglen!) måtte der et par mere traditionelle vinger til. Og så var jeg nødt til at tænke lidt selv - den lille, simple opskrift får I nederst i indlægget.
De seje og søde "googly" eyes, som søde dukke Sally
også har

Legevenlige vinke-vinger


DIY til uglevinger:

Slå 15 lm op (plus én til at vende - ALLE rækker vendes med 1 lm)

1-5) 15 fm
6) 13 fm, 2 fm sm = 14
7) 14 fm
8) 12 fm, 2 fm sm = 13
9) 13 fm
10) Spring første fm over, 10 fm, 2 fm sm = 11
11) 11 fm
12) Spring første fm over, 8 fm, 2 fm sm = 9
13) 2 fm sm, 7 fm = 8
14) 6 fm, 2 fm sm = 7
15) 2 fm sm, 5 fm = 6
16) Spring første fm over, 3 fm, 2 fm sm = 4
17) 2 fm sm, 2 fm = 3
18) 1 fm, 2 fm sm = 2
19) 2 fm sm = 1

Herfra hækles videre rundt i kanten: fm i de buede/lange kanter og km ved vingens "rod" (den lige kant). Maskerne vendes indad mod uglen, så du kan sy vingerne på i kantmaskerne. Derfor er det vigtigt, at du, når du hækler rundt, hækler mod uret på den ene og med uret på den anden, så maskerne kommer til at vende indad på begge to, når de monteres! Prøver du opskriften af, så del endelig resultatet med os ved at linke til din egen blog eller bare sende os et billede på [email protected] - du kan også dele din version af opskriften med os på instagram ved at bruge hashtag #garnkusserne :-)

4 kommentarer:

 1. Nej hvor er den sød! jeg er forelsket i øjnene! er det muligt at få opskriften på dem? jeg har de sidste dage ledt efter øjne til en krokodille som jeg er igang med at hækle til min nieces fødselsdag på onsdag (hun er VILD med krokodiller) og har ikke rigtig kunne finde nogle som passede, men de her er PERFEKTE! håber I kan hjælpe? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig. Der er faktisk også linket under et af billederne: Øjnene er lavet efter en købeopskrift på en hæklet dukke. Det er måske lidt omstændigt at købe opskriften bare for øjnenes skyld, men pga copyright kan vi ikke gengive den uden samtykke. Linket finder du også her: http://www.deliciouscrochet.com/sally-the-doll-amigurumi-pattern/
   Alternativt så prøv at kig inde hos garngrammatik.dk - hun har, så vidt jeg husker, nogle forskellige opskrifter på øjne: helt fantastiske og ganske gratis!

   Slet
  2. Et direkte link til garngrammatiks øje-opskrifter: http://garngrammatik.dk/gratis-haekleopskrifter/haeklet-pynt/haeklede-oejne/
   Tror særligt at den i midten vil falde i din smag :-)

   Slet