Efter 117 justeringer kommer... de hæklede babygamacher!

Opskriften finder du her
Så blev Isaks gamacher endelig færdige. Han kan lige være i dem, så der går nok ikke så forfærdeligt længe før de ryger videre til kusine Anna, som er et par størrelser mindre. for de er lige små nok.
Alt i alt er jeg faktisk blevet godt tilfreds, selv om jeg da mødte et bump eller nitten på vejen. Den største udfordring var pasformen, for selv om jeg havde farmors bukser af samme garn at gå ud fra (se dem her), så er hæklet rib ikke nær så elastisk som strikket, så sørgede fra start af for at gøre dem en smule bredere i livet. Det viste sig dog, at det blev for brede, så jeg gik straks i gang med et langt og bredt ribstykke, så buksen kunne få en baggy effekt. Det tog en halv sommer at lave stykket, så blev da også mere end bare almindeligt skuffet, da jeg endelig blev færdig og prøvede dem på Isak, og resultatet så langt fra var lige så fedt, som jeg havde håbet.Derfor måtte jeg fluks pille op og lave et nyt stykke og holde mig til den gamle plan, og det viste sig heldigvis at være en god plan. Godt nok er de lidt små, men så er det godt, at søde Anna kan passe bukserne. Det var en sjov og udfordrende opgave at lave buksen, og selv om der nok går lang tid, før jeg kaster mig over hæklede bukser igen, så er jeg godt tilfreds med dem og særligt med indtagningerne til benene, som lykkedes i første hug. De løber så fint langs hans ben - og det bør ikke være så svært igen at justere lidt i længde og bredde på opskriften, så mon ikke Isak også en dag bliver forsynet med et par hæklede bukser. Måske med en udgave i uld til de kolde vintermåneder  - hvem ved? :)


Opskriften finder du lige her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar