Hækleetui - udstyret skal jo være i orden

Da min gode veninde, Anne Rose havde fødselsdag, så jeg det som en oplagt mulighed for at udstyre hende med lidt lækkert hæklegrej. Den piger hækler så meget, at hendes #2,5'er snart måtte være slidt op og hendes ellers mega organisatoriske væsen kom ikke helt til udtryk i hendes hækleudstyr. Derfor måtte hun jo have Lutter Idyls skønne, skønne, helt geniale hækleetui (opskriften finder du her). Jeg købte en Clover hæklenål (#2,5) og lagde også min yndlings foldesaks heri og udstyrede lapperne med stoppenåle i diverse størrelser.
Jeg fandt en sød grøn knap i yndlingsgarnbutikken, Nørkleriet
I lommen kan man lægge en opskrift og alle sine småting, evt. en smule pladevat eller lign.


Senere på året havde Isabella fødselsdag, og selvfølgelig skulle min søde garnkusse da også have et etui, som kunne erstatte hendes gyselige (undskyld!) penalhusting (ja her kritiserer jeg deres udstyr, mens mit eget er noget værre rod) :)Denne knap fandt jeg i Stof 2000 på Frederiksberg. Garnet er fra Søstrene Grene, og den flotte rosa farve findes netop nu i deres sortiment, som de løbende skifter ud.


// Rosa

Hæklet babyhue - aviator style


I en kold vintermåned faldt jeg over denne lækre opskrift på en aviatorhue til Isak. Opskriften er på engelsk (til hjælp med oversættelse, kan denne side varmt anbefales). Den var utroligt nem at gå til, dog viste det sig, at den havde sine brister:Opskriften finder du her
For det første skal man være opmærksom på selv at bedømme den ønskede størrelse, da garnvalget er op til en selv. Jeg valgte at hækle huen i Drops karisma, som er både billigt og lækkert, men måtte altså løbende tjekke på Isaks hovede om den passede. Det samme gjaldt flapperne, da de endte med at sidde helt forkert, da jeg fulgte opskriften. Men igen prøvede jeg den på Isaks hovede og markerede hvor flapperne skulle være, sådan så de dækkede ørerne helt. Samtidigt valgte jeg at gøre disse længere, hvilket jeg synes giver en sød 'strit-effekt'. Jeg håber, at jeg på et tidspunkt får hevet huen frem igen (han er for længst vokset ud af den) og talt hvor mange masker den endte med at være (tror ca. den er en str. 68) og hvordan jeg ændrede på flapperne.
Det smarte ved opskriften er, at der på siden findes mange variationer af hatten - alle efter samme grundopskrift på den såkaldte 'beanie', altså selve huen uden 'pynt'.Huen sad ret godt - kun få gange oplevede vi, at Isak fik møvet den ned over øjnene på sig selv. Men ellers tænker jeg, at man montere en lm-række inde i flapperne, som så kan bindes.


// Rosa

Hæklet jakke

Isak har nogle meget strikkeglade bedstemødre, der udstyrer ham med diverse lækkerier. Men denne gang kastede svigermor sig over hæklingen, da jeg havde forelsket mig i den sødeste hæklede jakke. Selv om hun på alle måder er en garvet hækler, var den ikke lige nem at gå til - og oveni købet løb hun tør for garn (som var købt på sommerhusturen til Nordjylland). Men det stoppede ikke svigermor i at færdiggøre sit projekt - hun fandt nemlig på denne smarte løsning med striber på ærmerne

// Rosa

Opskriften er fra bogen 'Babyhæklet' fra Klematis, som fås her,  hvor flere af opskrifterne også er frit tilgængelige
// Rosa

Sally - den hæklede dukke, man kan skifte tøj påOpskriften koster $7,20 (ca. 41 kr.), og du finder den her  


Isabella og jeg er gudmødre til hinandens børn. Og sådan en titel forpligter jo.... også på at finde den heeelt rigtige gave. Til Isabellas ældste lavede min kæreste og jeg et perlebillede af Jakob ud fra et billede fra da vi besøgte ham på hospitalet.Til Isaks dåb, fandt Isabella og hendes kæreste på den mest geniale bog, The Playbook, der med sin stærke reference til serien, som vi alle fire elsker, HIMYM (How I met your mother) vejleder Isak, vores søn, i at snøre sine forældre. GENIAL IDÉ (...siger jeg nu! )

Som I kan se, var den liiidt svær at leve op til. Men da nu jeg (endelig) havde fået lokket Isabella med på hækledillen (det var faktisk ikke så nemt, som det kan lyde. Det krævede lang tids overtalelse af både mig og hendes mor. Men en sommerhustur i vintervejr gjorde udfaldet: Hun var solgt!), så var det jo oplagt at finde på noget hæklet - og gerne noget, der kunne signalere: "Anna, du er den første babypige i familien, bare så du ved det, søde pige, du er tvangsindlagt til en dag også at lære at hækle." Og jeg fandt netop det rette. Delicious crochet laver de fineste opskrifter, som hun sælger via sin side. Eneste ulempe er, at de koster penge (forståeligt nok, for NØJ hvor er de dog gennemførte, hendes opskrifter). Det var virkelig svært at vælge, for her kunne jeg købe mig fattig. Men valget faldt på søde Sally Til dem af jer, der endnu ikke har forsøgt sig med at købe en opskrift, kan jeg fortælle, at det er utroligt nemt. Man køber opskriften og inden for et døgn har du modtaget den på din mail. Jeg modtog en 25 siders lang opskrift med udførlige beskrivelser og billeder.

Hun kostede blod, sved og tårer, men det var en udfordrende og sjov opgave, og jeg er faktisk ret godt tilfreds med resultatet. Og I kan tro, at Anna (læs: Isabella) blev glad. Modtager ofte billeder af de to venner på farten - så det var langt mere end arbejdet værd.Sally med sin fulde påklædning - og Sally i sit undertøj. Jeg fik travlt op til dåben, da hun tog længere tid at lave, end jeg havde regnet med, så hun mangler lige sin taske og sandaler, men det skal nok komme. Jeg tænker, at det er ok nemt at freestyle mere tøj til hende, når nu jeg har opskriften på dette sæt, så nu må vi se, om ikke Annas næste mange gaver, består af Sally-outfits ;) - det tror jeg i hver fald, at jeg er kommet til at love Isabella ;) Bedstemoren har allerede sørget for, at Sally har et sted at sove - det kan være Isabella viser frem en dag :)

Som en afsluttende bemærkning, vil jeg lige opfordre til at bemærke, at arme og ben er syet på på en sådan måde, at hun kan sidde og på samme måde kan armene svinges rundt. Super fint.

// Rosa

Sebraplagiat - en sød hæklet elefant

Opskriften finder du her

Den runde rangle, jeg har lavet (se her) minder meget om Sebras, som også laver mange fine ting. Blandt andet faldt jeg en dag over deres søde lille elefant, som Pif Paf Puf har lavet en hækleopskrift på en plagiat af her. Jeg har, ligesom Krilles Kriblerier, valgt at lave runde ører i stedet. Disse er lavet efter denne kyndige vejledning (og så kan du selv justere og stoppe når du synes den passende størrelse er nået). Jeg valgte at lave to stykker per øre, en med brun inderst og en helt grøn, som jeg syede fast bagpå. // Rosa

Rangler - rund sebraplagiat og søde Tintin- og Haddock-rangler

Da først jeg var fortrolig med de basale masker og farveskift, udvidede jeg repertoiret med at hækle rundt. Dette blev til rangler i forskellige former og farver. Og det er utroligt så mange fine, gratis opskrifter, nettet byder på.


Ranglen her minder meget om Sebras (skyldes nok mit farvevalg), som også laver mange fine ting. Opskriften på denne rangle finder du her


Og en rund rangle i tøsede farver til kusine Anna

Jeg er særligt imponeret over Lutter Idyls DIY på Tintin- og Haddock-rangerne.  


Tintin- og Haddock-rangle in the making


Opskriften på Tintin-ranglen finder du her, og Haddock-ranglen her// Rosa

Suttesnore - et godt begynderprojekt

I august måned sidste år, på en regnfuld sommerhustur til Nordjylland, lærte min svigermor mig at hækle. Her viste hun mig de basale masker, og da jeg kom hjem, begyndte jeg med de nemmeste ting til den kommende bebs, hvilket resulterede i suttesnore en masse.
Opskriften på suttesnorene findes her hos Farmorfabrikken, en side jeg også holder meget af at tilbringe tid på 


Her hæklet med starstitches, se mere herom her

Klemmerne kan købes i Panduro Hobby, men koster det halve hos Stof og Stil i Roskilde (eller online). Her får du 2 stk. for 13,- Ellers har jeg også tænkt på, at det nok bedste kan betale sig at gå på jagt efter gamle seler på loppemarkeder og genbrugsforretninger. Jeg ved i hvert fald, at jeg vil holde udkig efter dem - de kan jo både bruges til suttesnore og barnevogskæder. 

// Rosa

Alt for søde bamser til baby

Mens jeg ventede Isak, dannede nogle piger fra seminariet og jeg en lille strikke-(eksamens)klub. Men efter en tur hjemme på Fanø, fandt den ene af pigerne, Anne Rose i stedet hæklingen frem, og med sine begynderskills fik hun fremtryllet de sødeste to bamser til den lille bebs: 

Her ses smukke Karla - Annes Roses første hækleprojekt og Isaks allerførste gave. Karla er hæklet i uldrester, og opskriften finder du her
Søde Sven er hæklet efter samme opskrift, og ligesom Karla, er der freestylet en masse (Svens butterfly og Karlas kjole og blomst).

Senere har jeg leget copycat, og jeg har efterhånden produceret en del bamser ud fra denne opskrift. I dag freestyler jeg mere og mere - ikke kun tøj, men også arm- og benlængde og -bredde.Julegave til gudbørnene - Kirsten kanin og Løven Aslan?
Mød isbjørnen Elly - en gave til min søsters venindes datter, som fyldte et år i april.  Kjolen er freestylet og ligeså blomsten og snuden.


Elly er hæklet på # 3 - Sven på #2,5).Her bliver Ellys udtryk broderet - altid en længere proces for mig :)


Kaptajn Kanin. En gave til min søde underboers dreng, der er født blot seks dage før Isak. Bamsen er freestylet og er ret sikker på, at jeg har en DIY et sted i gemmerne, må lige se om jeg kan finde den.

// Rosa