Hæklet babyhue - aviator style


I en kold vintermåned faldt jeg over denne lækre opskrift på en aviatorhue til Isak. Opskriften er på engelsk (til hjælp med oversættelse, kan denne side varmt anbefales). Den var utroligt nem at gå til, dog viste det sig, at den havde sine brister:Opskriften finder du her
For det første skal man være opmærksom på selv at bedømme den ønskede størrelse, da garnvalget er op til en selv. Jeg valgte at hækle huen i Drops karisma, som er både billigt og lækkert, men måtte altså løbende tjekke på Isaks hovede om den passede. Det samme gjaldt flapperne, da de endte med at sidde helt forkert, da jeg fulgte opskriften. Men igen prøvede jeg den på Isaks hovede og markerede hvor flapperne skulle være, sådan så de dækkede ørerne helt. Samtidigt valgte jeg at gøre disse længere, hvilket jeg synes giver en sød 'strit-effekt'. Jeg håber, at jeg på et tidspunkt får hevet huen frem igen (han er for længst vokset ud af den) og talt hvor mange masker den endte med at være (tror ca. den er en str. 68) og hvordan jeg ændrede på flapperne.
Det smarte ved opskriften er, at der på siden findes mange variationer af hatten - alle efter samme grundopskrift på den såkaldte 'beanie', altså selve huen uden 'pynt'.Huen sad ret godt - kun få gange oplevede vi, at Isak fik møvet den ned over øjnene på sig selv. Men ellers tænker jeg, at man montere en lm-række inde i flapperne, som så kan bindes.


// Rosa

1 kommentar: